Blog Archives

Categories

All Posts in Kees Koomen

January 2, 2015 - No Comments!

Studio Playlist 2014 #17: Kees Koomen

http://www.keeskoomen.nl
http://chmkoome.wordpress.com

Kees Koomen is a painter and art blogger from the Hague, the Netherlands.Typhoon - Loba da Basi
Arcade Fire – Reflektor
Arctic Monkeys – AM
Miles davis – Your’re under arrest
Alt – J – This is all yours
Blaudzun – Heavy Flowers
PJ Harvey – Stories from the city, stories from the sea
Inner City Blues – The music of Marvin Gaye
Lilly Wood & The Prick and Robin Schultz - Prayer in C
Stromae – Racine CarréeFOR AUDIO AND VIDEO CLICK HERE

December 13, 2013 - No Comments!

Studio Playlist 2013 #34: Kees Koomen


http://www.keeskoomen.nl
http://chmkoome.wordpress.com

Kees Koomen is a painter and art blogger from the Hague, the Netherlands.


Nick Cave - Push the sky away
Spirit – The twelve dreams of Dr. Sardonicus
Alt J – An Awesome Wave
The Roots feat. Codey Chestnutt – The Seed
Daft Punk – Get Lucky
Selah Sue – Selah Sue
The Kinks – Golden hour of the Kinks
Lykke Li – Youth knows no pain
Fela Kuti – Teacher don’t teach me nonsense
Van Morrison – Astral Weeks


FOR AUDIO AND VIDEO CLICK HERE

January 9, 2013 - No Comments!

Studio Playlist 2012 #41: Kees Koomen


www.keeskoomen.nl
blogger.xs4all.nl/chmkoome


Hi Ron,
Dat porren helpt wel, ik was er mee bezig tussen alle bedrijven door en wilde nog twee video’s opzoeken. Nu heb ik het meteen maar gedaan dus bij deze mijn lijst: Afgelopen jaar heb ik meer terug gekeken dan vooruit gekeken ben ik bang, een mens wordt langzamerhand steeds regressiever. Ik heb geen hierarchie, maar deze LP’s/CD’s passeren regelmatig de revue. Daarbij moet ik aantekenen dat ik vaak een groot bestand met nummers op shuffle play opzet die ik goed vind of prettig om bij te werken.
Verder kreeg ik een gave stream van Jason Coburn die ik inmiddels al een aantal maal gespeeld heb: http://studiomusic.fm/_coburn.html

King Crimson: In the Court of the Crimson King
, naast Red en In the Wake of Poseidon
James Blood Ulmer: Are You Glad to be in America
Eddie Vedder: Water on the Road
(Soundtrack documentaire)
Maria del Mar Bonet: Coreografies
Kyteman: The Kyteman Orchestra
Miles Davis: Bitches Brew
Jimi Hendrix: Band of Gypsies
Einstein on the Beach, Philip Glas

En van de gedownloade nummers mapje Miscellaniousfavorieten: Renske Taminiau: To you we Sing / Tim Buckley: Once I was / Patty Smith: Gimmy Shelter / Air: All I need / Arcade Fire: Poupée de Cire poupée de son / Joni Mitchell : Coyote / Adele: Skyfall / Kytecrash : Sojourner / John Sebastian: Younger Generation

FOR AUDIO AND VIDEO CLICK HERE

January 10, 2012 - No Comments!

Studio Playlist 2011 #44: Kees Koomen


http://www.keeskoomen.nl/
http://blogger.xs4all.nl/chmkoome


Radiohead - The King of Limbs
Roxy Music - Stranded
Francis Cabrel – Des Roses et des Orties
P.J. Harvey - Let England Shake
Nick Cave - The Boatman’s CallPatti Smith - Horses
Television
Renske Taminiau – To you we sing
Gorye – Somebody that I used to know
No Love Lost – LCD-Soundsystem
Kempi – Ze is zo verliefd
Air – All I need
Defunkt – Illusion

FOR AUDIO AND VIDEO CLICK HERE

December 27, 2009 - No Comments!

Studio Playlist 2009 # 11: Kees Koomen


http://www.keeskoomen.nl/
http://blogger.xs4all.nl/chmkoome/


Hi Ron, bij deze de lijst.
Ook niet veel nieuws, wel recent wat direct grijsgedraaid is:
Arctic Monkeys - Humbug
Na fantastische optredens in o.a. Glastonbury (live te volgen op de BBC) definitief Engelands hoop naast wat zangeressen waarvan we maar af moeten wachten of ze het houden.
Joni Mitchell - Hits
Vroeger veel Joni Mitchell gedraaid en toen ik Urge for Goïng bij een vriend terug hoorde heb ik de CD meteen geript en daarna veel gedraaid bij diverse bezigheden.
Antony and the Johnsons - The Crying Light
Toch wel een hele mooie plaat,vooral als je achter de computer zit. Het concert met het Metropole-orkest was ongelofelijk: als je dat grote lijf in die transparante jurk in tegenlicht zag bewegen zou je niet geloven dat er zo’n stem uit kan komen. Deze clip zag ik toen de plaat net uit was, meteen verkocht!
Tom Waits - Glitter and Doom Live
Net uit en nu al een hit hier in huis. Ik houd al van Waits sinds Closing Time en de raps op Nighthawks at the Diner. Ik had niet verwacht dat hij het zo lang zou volhouden en zeker niet zò!
Fleet Foxes - Fleet Foxes
Ben ik steeds vaker gaan draaien. Het doet denken aan allerlei zestiger jaren muziek, maar er zitten dan weer zoveel rare dingen in dat ik het toch ook wel weer bij het heden vind passen.
Steve Winwood - Classic Steve Winwood
Dit was wel een held van mijn muzikale verleden. Die stem was in de Spencer Davis group al niet te geloven, maar wat hij met Traffic deed vond ik prachtig. Deze CD kwam ik plotseling tegen en ik heb ‘m heel veel gedraaid. Kortgeleden zag ik bij de BBC een reünieconcert van Winwood en Eric Clapton die samen Blind Faith waren begonnen: daar vond ik destijds niet veel aan. In dit concert echter werkte het opeens wel goed.
Kyteman - The Hermit Sessions
Beste plaat van het jaar voor mij. Ik heb de band op video een aantal maal bekeken en live was het volgens mij nog veel beter. Ik heb nog naast Colin gestaan om Freddie Freeloader van Miles te spelen toen hij nog op het KC zat en toen was hij al weergaloos, bezig met spannende nieuwe dingen hoorde ik.
The Red Hot Chili peppers - Stadium Arcadium
Deze plaat heeft mijn zoon (11) bij een vriendje geript en hij draait hem heel erg veel. Ik ook , want er staan fantastische nummers op en ik ben weg van het gitaarspel van John Frusciante. In het nummer Stadium Arcadium speelt hij een gespogen Peter Green-solo en hij doet ook een verdienstelijke Jimi Hendrikx.
Marianne Faithfull - Easy Come Easy Go
Een plaat met covers van oa Steve Winwood, Randy Newman, Smokey Robinson, Morrissey en nog wat traditionals. Er wordt door heel wat bekende mensen aan meegewerkt, Antony, Rufus en Martha Wainwright, Nick Cave ed. En ondanks dat toch geslaagd, draai ik graag tijdens het werken.

FOR AUDIO AND VIDEO CLICK HERE

January 2, 2009 - No Comments!

Studio playlist 2008: #23 Kees Koomen

http://www.keeskoomen.nl/
http://blogger.xs4all.nl/chmkoome/

::::::
Hi Ron,
We zijn weer thuis en meteen mijn studio lijst afgemaakt. Ik hoop dat ik nog op tijd ben, het was een wat chaotische periode: Het is nog steeds zo dat ik veel radio luister als ik werk, ook via internet. Wat ik gaaf vind en bijna altijd download is de stream van David Byrne, elke maand een nieuwe en dan thematisch bepaald. Hoogtepunten waren voor mij juli 2008 met Avant pop: http://www.davidbyrne.com/radio/archives/2008.php#july_08
September met Eccentric pop: http://www.davidbyrne.com/radio/archives/2008.php#september_08
En oktober, The anniversary of Bossa Nova: http://www.davidbyrne.com/radio/archives/2008.php#october_08
Dan het digitaliseren van mijn platenverzameling waardoor ik veel oud werk draai Live at Filmore East van The Allman Brothers Band. Kende ik van Harry Knipschild’s bluesprogramma op Veronica, meteen gekocht! Later nog gezien in Hilversum op een festival zonder Duane helaas.
Angels Egg van Gong. Na ze gezien te hebben in Paradiso tussen de sufgeblowde hippies meteen fan geworden, vnl door Steve Hillage’s guitaarwerk en zijn vrouw die in transparante kleding tussen de band zweefde.
Alles van Leonard Cohen, ik heb diverse tribute CD’s, DVD’s en zijn eerste platen gedigitaliseerd. Die liedjes blijven goed: mooie uitvoeringen van de Pixies, Anthony, Rufus Wainwright, Jeff Buckley (van wie ik overigens een cover-CD aan het samenstellen ben: die gast heeft veel van mijn favoriete songs gespeeld), ik draai het allemaal regelmatig!
Yeahsayer - All Hour Cymbals, mooie plaat, veel zang, veel gedraaid.
http://3voor12.vpro.nl/speler/ondemand/37696243
Mingus Ah Um – Charles Mingus. Goodbye Pork Pie Hat is wel een van de mooiste ballads die ik ken, naast ’round Midnight en Ruby my dear van Monk. Veel Jazz op het atelier, daar loopt de verf beter van!
En voor de reflectieve buien pianomuziek van Morton Feldman, voor het eerst gehoord tijdens een lezing van Peter Otto bij Nouvelles Images, over Philip Guston, jaren geleden. Daarna op Radio (6) ook regelmatig gehoord. Vooral het doelloze voortkabbelen is goed voor het gemoed als je het even niet meer weet!
Kind of Blue- Miles Davis: ligt altijd klaar om te draaien, voor mij de beste plaat ever! Vooral recent weer veel gehoord.
Gian Maria Testa - Extra Muros. Dit was vorig jaar op het Haagse Jazz-festival in het congresgebouw een ontdekking, een zingende spoorwegbeambte! Een mengsel van Tom Waits, een zestiger jaren folkie en Jacques Brel. Mooie teksten, goede doorleefde stem en zeer adequaat gitaarwerk. Op het festival speelden daar nog een bassist en een fantastische klarinettist mee.
Ojos de Brujo - Techari Steeds gemist als ze in Nederland optraden, maar naast de CD hoor ik ze veel op Radio Chango : http://www.radiochango.com/castellano
Yasmin Levy - Mano Suave Ook een Mediterrane zangeres gespecialiseerd in Ladino-muziek, de muziek van de joden in de Levant, veel verdreven uit Spanje waardoor veel Spaanse invloeden doorklinken. Deze dame heeft SOUL.
Duffy - Rockferry Veel gehoord in de auto en gezien in Taratata in frankrijk. Een meisje met een heel eigen stemgeluid en een retestrakke band. Mooie liedjes en echte meebrulmuziek.
Nou, het is een greep, want ik draai veel muziek en de dingen uit de vorige lijsten blijf ik ook regelmatig draaien. De beste wensen voor het komende jaar,
Hartelijke groeten,
Kees

FOR AUDIO AND VIDEO CLICK HERE

December 28, 2007 - No Comments!

Studio Playlists 2007: #16 Kees Koomen

Hey Ron, bij deze mijn lijst met wat ik zoal gedraaid heb naast de radio (FunX en Radio 6 vind ik te gek). Het is wel heel regressief, maar dat komt door al die documentaires afgelopen jaar en het digitaliseren van mijn platenverzameling.
http://www.keeskoomen.nl/
Nogmaals dank voor de uitnodiging:
Erykah Badu - Mama's Gun
2000. All time favourite, maar veel tijdens het werk gedraaid recent.
Rufus Wainwright - Release the Stars
2007. Een keer een video gezien met hallucinerende koortjes van o.a. zijn zus en toen was ik om, behoorlijk overde top af en toe!
Tom Waits – Live at the Bridge
benefit 2007 met Kronos quartet. Een opname kreeg ik van een vriend en draai ik veel, illegaal en fantastisch!
Velvet Underground
Ook te gek voor het atelier, na de documentaires over Warhol op Arte de verzamelaar gedigitaliseerd en de resultaten platgedraaid.
Fleetwood Mac - live at the BBC
1995. Ook all time favourite, met Peter Green wiens geluid overigens wel helemaal goed wordt gecopieerd door John Frusciante op de recente Peppers dubbelaar
071228zappa
Frank Zappa - Hot Rats
1969. Peaches en Regalia, mijn first kisses in de jeugdhonken van het begin zeventiger jaren Nederland, ook al na de Zappa documentaires herontdekt en veel gedraaid. Deze video is wel heel goed!
Steve Hillage – Fish Rising
1975. Ook gedigitaliseerd en veel gedraaid, ik was in Paradiso bij een concert van Gong waar Miquette Giraudy in witte transparante kleding boven de band zweefde, vooral Hillage was in topvorm. Het publiek lag apestoned languit, toen was het tijd voor punk!
Don Byron – You are #6
2001. Live gezien en deze CD gekregen, die gast speelt alles, deze plaat is vrij veel latin.
http://www.donbyron.com/0_neutral.html
Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not
Vorig jaar gezien op TV en de plaat gekocht, doet me denken aan de Beatles toen ze begonnen, qua cool dan.
071228dylan
Bob Dylan - No Direction Home
2005. De documentaire van Scorsese is fantastisch en de bijbehorende dubbelCD is tijdloos wat mij betreft, deze opname is wel een hoogtepunt vind ik: georganiseerde chaos met de Band.
Als ik te laat ben skip je hem maar, vond het leuk om even uit te zoeken,
fijne dagen,
Kees

FOR AUDIO AND VIDEO CLICK HERE