Studio Playlist 2009 # 29: Siebe Thissen

Find out what artists listen to while they work:

Studio Playlist 2009 #29: Siebe Thissen

http://www.siebethissen.net

John Coltrane, The Impulse! Albums, Volumes I, II, III 2008-2009
(15 CDs): Fabelachtige collectie uit Coltrane’s meest spannende periode. Meer weten, lees dan ook: Ashley Kahn, The House That Trane Built. The Story Of Impulse Records (2006).
Sprigs of Time. 78s From The EMI Archives (Honest Jon’s, 2008). Schitterende, vaak exotische collectie van vergeten 78s uit de archieven van EMI: van Afrika tot Azië, van Amerika tot Europa.
DNA on DNA
(No More Records 2009). Beste New Yorkse No Wave band uit de periode 1977-1980 maakte obscure 7″en 12″ en verscheen als één van de vier bands op de klassieker No New York (1977). Nu alles eindelijk op één CD gezet. Tijdloos.
Uproot Andy
was de tofste DJ van 2009, Nueva Cumbia in Brooklyn Style, verantwoordelijk voor tracks als “Kingston Town Remix” en de heerlijke zomerhit “La Vida Vale La Pena”. Voor downloads, zie ook: http://skreemr.com/results.jsp?q=uproot+andy
Cedric Im Brooks & The Light Of Saba, Magical Light Of Saba
(Honest Jon’s 2009). Veel re-releases de laatste jaren van één van de beste reggae en soul jazz bands uit Jamaica. Ook dit is een beauty. Cedric’s (instrumentale) band was zo’n beetje de Sun Ra Arkestra van de Cariben.
Buraka Som Sistema, Black Diamond
(Fabric/N.E.W.S. 2009). Al lang groot op het internet, maar nu eindelijk ook op de plaat: Carioca meets Kuduro meets Dubstep. En met de dancefloor killer “Kalemba (Wegue Wegue)”.
Nueva Cumbia uit Buenos Aires
de stad waar nu alles gebeurt. Teveel acts, bands en dj’s om op te noemen – leuke introducties zijn de compilatie van Sonido Martines: http://zisuyan.blogbus.com/logs/49320463.html
en deze mixtape: http://soundgoods.wordpress.com/2008/07/11/nueva-cumbia-mix/
. De beste website wordt vanuit Tilburg gehost: http://generationbass.com/tag/nueva-cumbia/
Omar Souleyman, Highway to Hassake
(Sublime Frequencies 2008). Ik kreeg deze Syrische dance CD van Jasper van der Made en was gelijk verkocht. En toen vorig jaar dat waanzinnige concert in Worm. Elektronische tabla’s en een electrische oud weven een luid Arabisch en carnavalesk geluidstapijt, waarover Souleyman als een Saoedische prins zijn gedichten rapt. Nog nooit zoiets gezien.
Reggada: La Nouvelle Generation. Volume 1 (2006). Ik kende dit Noord-Afrikaanse genre nog niet, maar ben nu in de ban geraakt van de sterke beats en gepassioneerde sound – Marokkaanse dancehall. Zoals deze: http://www.metacafe.com/watch/yt-7FcoWpj_2oo/jalal_el_hamdaoui_reggada_with_lyrics/
en deze: http://www.metacafe.com/watch/yt-cEkRnvOcZrQ/aarfa_reggada_2009/
(maar de genoemde plaat is beter!)
Rondos, A Black & White Statement
(King Kong Records 2009). Schitterende box van deze legendarische Rotterdamse punkband, met al hun platen, een fotoboek, een biografie en een nieuwe Red Rat strip. Mooi uitgegeven en een terecht eerbetoon aan deze kunstenaarsband.


John Coltrane, The Impulse! Albums, Volumes I, II, III 2008-2009DNA on DNA


Cedric Im Brooks & The Light Of Saba, Magical Light Of Saba

Buraka Som Sistema, Black Diamond

Omar Souleyman, Highway to Hassake

Rondos, A Black & White Statement
Other Studio Playlists in 2009:All contributions by this author: