2017 #16: Kees Koomen

Find out what artists listen to while they work:

Studio Playlist 2017 #16: Kees Koomen


http://www.keeskoomen.nl
http://chmkoome.wordpress.com

Ha Ron,

Bedankt weer voor de uitnodiging, het blijft een mooi initiatief! In de loop van het afgelopen jaar draai ik weer meer muziek na een poosje veel verschillende dingen aan mijn hoofd te hebben gehad. Het is allemaal heel behoudend, maar het wordt er met veel plezier weer doorheen gedraaid. Veel van de muziekclips zijn life, omdat  ik het voor het eerst life zag of in concert op video: PJ Harvey in concert in Fourvières, boven de tunnel in Lyon waardoor ik al ettelijke malen naar het zuiden ben gereden. Radiohead in Berlijn wat door ARTE werd uitgezonden. De documentaire over Leonard Cohen op het Isle of Wight zag ik met mijn geliefde  ’s nachts na een avond stappen: het perfecte moment voor een nachtconcert in stressvolle omstandigheden. Het deed denken aan de verhalen over optredens van Griekse Rebeticamuzikanten die ik bj de VPRO hoorde. Die drinken en blowen tot diep in de nacht het juiste moment aanbreekt waarop ze zich langzaam in de muziek laten rollen. Francis Cabrel heb ik tijdens een residency horen spelen in een concert op France 1, daarna kocht ik de CD “Des roses et des orties” waarvan ik de nummers al regelmatig op de radio hoorde. Sindsdien ben ik fan van een soort Franse Bob Dylan.
Wyclef jean hoorde ik de eerste keer bij Tower Records in Jerusalem, ik heb de hele plaat daar afgeluisterd: volkomen nieuw voor me! Wist ik veel dat hij ook al bij de Fugees zat die ik nogal hoog had zitten door de ondogmatische manier waarop ze met Hip-hop omgingen! Spinvis zag ik een aantal keer live, waaronder vorige week in het Paard: verbazingwekkend hoe hij met een fantastische band zijn muziek steeds weer aanpast aan omstandigheden. Deze vroege live-cd, Nieuwegein aan zee, draai ik vaak.
Ruben Bladès heb ik weer tevoorschijn gehaald en ik draai dit met enorm veel plezier. Op de academie en daarna hield ik al van salsa en daarna nog meer toen ik nog zelf in muziek zat en ook latin speelde. Nu merk ik dat ik de verhalende teksten van hem net zo waardeer als die van Cabrel Spinvis en Nick Cave bijvoorbeeld.
Over Vic Chestnut hoorde ik van een collega die inmiddels overleden is. Daarna pikte ik wat nummers op bij een obscure site en heb het meteen gedownload. Toen ik life opnamen zag begreep ik dat hij zwaar gehandicapt was: onbegrijpelijk dat hij zulke nummers er uit krijgt, little fucker! De Beach Boys is gewoon fantastische meegilmuziek als je aan he werk bent, daar hield ik al van toen ik mijn huiswerk zat te maken met radio Veronica aan…

PJ Harvey – The Hope Demolition Project
Radiohead – A Moon Shaped Pool
Nick Cave – The Boatman’s Call
Francis Cabrel – In Extremis Tour
Spinvis – Nieuwegein aan zee
Leonard Cohen – Live at the isle of Wight
Wycleff Jean – The Carnival
The Beach Boys – Pet Sounds / Smiley Smile
Vic Chestnut, Elf Power – Dark Developments
Rubèn Blades – Metiendo Mano


PJ Harvey: The Hope Demolition Project

https://www.youtube.com/watch?v=bkJhCOQaCDc


Radiohead: A Moon Shaped Pool

https://www.youtube.com/watch?v=l31keMMuc6w


Nick Cave: The Boatman’s Call


Francis Cabrel: In Extremis Tour


Spinvis: Nieuwegein aan zee


Leonard Cohen: Live at the isle of Wight

https://vimeo.com/56002315


Wycleff Jean: The Carnival

https://www.youtube.com/watch?v=7CdhWuOC3hA


The Beach boys: Pet Sounds/Smiley Smile


Vic Chestnut, Elf Power – Dark Developments


Rubèn Blades: Metiendo mano

https://www.youtube.com/watch?v=1CfmJb63Kx0

2017 photo request:
1) A photo of the stereo you use in your workspace.
2) To turn it into a ‘real’ studio visit I want to ask you for a 360 degrees panorama photo. Preferably one that also has the floor and the ceiling in it. 

Sound: JVC
Kees Koomen 21-12-17 – posted by RvdE 21-12-17


Other Studio Playlists in 2017:All contributions by this author: