2019 #38: Kees Koomen

Find out what artists listen to while they work:

Studio Playlist 2019 #38: Kees Koomen


http://www.baslouter.com/
https://chmkoome.wordpress.com

Michael Kiwanuka – Kiwanuka
Meetsysteem – Daar 
King Crimson – Islands 
La Haine – Soundtrack
DJ Psychaleppo – diversen 
James Blood Ulmer – No escape from the blues
Santana – Supernatural
Woodstock – Soundtrack
Billy Eilish – When We Fall Asleep, Where Do We Go To?
Sly and the Family Stone – Fresh


Michael Kiwanuka – Kiwanuka 
Ik hoorde een DJ van de publieke radio al eens blèrren over deze zanger, maar toen ik de tv-serie Big Little Lies zag die elke aflevering begon met “Cold Little Heart” van deze zanger was ik wel verkocht. Zijn nieuwste CD is erg de moeite waard met echo’s van Traffic, Franse filmmuziek uit de zeventiger jaren en what not more.

Meetsysteem – Daar 
Nooit van gehoord en opeens hoorde ik diverse nummers op de radio die me goed bevielen. Deze gast heeft nog geen platen uit (maart geloof ik), maar ik mag het graag horen.

King Crimson – Islands
Deze plaat heb ik ooit gedigitaliseerd en ik speel hem nog wel veel als ik aan mijn laptop bezig ben. Volgens mij hebben die gasten als veel Engelse muzikanten een tijdje op de Balearen gezeten en daarna deze plaat gemaakt. Tijdens een wandelvakantie op Mallorca kwam ik wel van die types tegen, allemaal op “permanent vacation”, totale inertie!

La Haine – Soundtrack van de gelijknamige film
Jaren geleden zag ik de deprimerende film La Haine, een verhaal over de banlieus in Frankrijk. Volkomen uitzichtloze situaties. De soundtrack vond ik echter fantastisch en die heb ik ook direct gekocht. Nu staan diverse nummers, waaronder deze in mijn playlist met favorieten.

DJ Psychaleppo – diversen
In het voorjaar las ik over deze DJ die in de puinhopen van Aleppo een mix van electronische muziek en traditionele Arabische muziek streamde. Fijne muziek om mee te werken.

James Blood Ulmer – No escape from the blues 
Bekend van “Are You Glad to be in America? “ met zijn harmolodische fratsen blijkt Blood ook fantastische bluesplaten te hebben gemaakt zoals u hier kunt horen. Daar kan ik geen genoeg van krijgen!

Santana: Supernatural
Dit is gewoon feestmuziek of muziek voor lange afstanden. Ik was altijd al een fan van Carlos Santana, maar deze plaat is erg leuk als het even niet gaat met het werk: gewoon een beetje mee pielen en fluiten en dan lukt het al snel weer!

https://www.youtube.com/watch?v=lxxTV91AviM

Woodstock – Soundtrack
Ja, en daar begon het toch allemaal mee voor mij, Ten Years After en The Who op Top Pop. Door al die herdenkingen ben ik de soundtrack ook weer regelmatig gaan draaien. Nog steeds heb ik spijt dat ik niet naar Kralingen mocht toen de kans zich voor deed, maar ja, zo oud was ik ook nog niet….

https://www.youtube.com/watch?v=oYeRTuwjWf4

Billy Eilish – When We Fall Asleep, Where Do We Go To?
Sinds de Car Pool Karaoke met James Corden ben ik wel fan van deze jonge dame. Een tijd lang had ik geen idee waar de kinderen het over hadden, maar na een mooie uitvoering van een ballet op deze muziek en voornoemde video ben ik verkocht. En je kan er lekker op werken.

Sly and the Family Stone – Fresh
Need I say more? 

This years photo challenge: Send me:
1) A photo of the door to your studio.
2) A photo of your doorbellKees Koomen 05-02-20 – posted by Ron 09-02-20

Other Studio Playlists in 2019:All contributions by this author: