2020 #25: Kees Koomen

Find out what artists listen to while they work:

Studio Playlist 2020 #25: Kees Koomen


http://keeskoomen.nl

Traffic – The Low Spark of High Heeled Boys
John Cale & Lou Reed – Songs for Drella
Archie Shepp – Montreux one
Echo and the Bunnymen – Shine So Hard
Talking Heads – Fear of Music
The Jefferson Airplane – Crown of Creation
Parliament – I’ve been watching you
Rip Rig and Panic – God
Bob Dylan – Blood on the Tracks
The Lovin’ Spoonful – Golden Hour of The Lovin’ Spoonful


Hi Ron,
Dank voor je uitnodiging. Afgelopen jaar heb ik een pick-up gekregen voormijn verjaardag en ik ben weer volop lp’s aan het draaien. Dat loopt parallel met mijn pensioen van het KC waarin ik nu veel terug kijk en ook archieven aan het doorwerken ben: een raar jaar in vele opzichten! Ik werd een beetje opgehouden de afgelopen week en kreeg het net niet op tijd af voor kerstmis (ik vond natuurlijk dat ik ook alles moest draaien).
Ik heb maar een aantal lp’s uitgezocht voor de ART BBQ studiolijst 2020, ik hoop dat je jezelf er een beetje in kan vinden. Het allerbeste voor jou en de jouwen het komende jaar!

Kees Koomen ART BBQ Studio Playlist 2020

Altijd een fan geweest van Steve Winwood, al vanaf de Spencer David Group toen hij nog maar 16 jaar was.

Traffic – The Low Spark of High Heeled Boys

In memory of Andy Warhol, prachtige plaat met tenslotte de halve Velvet Underground. Alhoewel ik geen Warholliefhebber ben raakte me dit wel.

John Cale & Lou Reed – Songs for Drella

Ik speelde zelf tenor en Shepp’s Jazz & Poetry intrigeerde me danig. Toen ik echter een Italiaanse ramsjplaat kocht, een illegale heruitgave, waarop echte Jazz van deze tenor stond was ik wel verkocht.

Archie Shepp – Montreux one

Gezien in het begin van hun carrière in het Paard van Troje, waanzinnig goed concert! Meteen de EP gekocht met de nummers die ik gaaf vond en veel gedraaid. Later liep het even wat minder met de hoog zingende McCulloch, maar nog weer later hebben ze een aantal mooie singles uitgebracht!

Echo and the Bunnymen – Shine So Hard

Talking Heads go Africa, perfect om de neuroses van David Byrne vorm te geven en met memorabele nummers als Air en Memories can’t wait. De rest kreeg pas echt zijn vorm in de concertfilm Stop making Sense.

Talking Heads – Fear of Music

The Jefferson Airplane, uit mijn gedroomde stad San Francisco. De singles van Surrealistic Pillow vond ik fantastisch, maar ik las in Oor dat deze echt geniaal was. Gekocht en inderdaad, een prachtige dynamische plaat waar hier en daar een doem overheen lag die later sterker werd toen ze escapistischer werden.

The Jefferson Airplane – Crown of Creation

Ja, Philip was gek op Parliament en toen ik eenmaal doorhad waar dat voor stond en welke fantastische muzikanten deel uitmaakten van George Clinton’s bende was ik snel om. De beestachtig goede bassist Bootsy vond ik ook te gek!

Parliament – I’ve been watching you

https://www.youtube.com/watch?v=o4WGLWQcp3w

Eerst gehoord bij John Peele op de BBC en later live gezien en gehoord op het Jazzfestival van Moers: georganiseerde anarchie (althans, een poging daartoe)! Neneh Cherry ging later solo en was snel een favoriet hier ten huize.

Rip Rig and Panic – God

Toen ik hare majesteit diende vond ik dat ik eindelijk ook eens iets van Dylan moest hebben. Gelukkig kwam toen deze LP uit, het blijkt nu een van de hoogtepunten te zijn in de carrière van deze geïnspireerde nar. Veel gedraaid en de live-uitvoeringen die op de Netflix documentaire over de Rolling Thunder Revue staan zijn fantastisch!

Bob Dylan – Blood on the Tracks

Ja, John Sebastian geeft me altijd het gevoel dat ik had toen ik op de middelbare school de wereld begon te ontdekken en letterlijk en figuurlijk de zon op zag komen! Letterlijk ’s morgens vroeg toen ik bij vrienden in Lisse had afgesproken naar het Amsterdamse bos te gaan om een Vietnam-demonstratie bij te wonen en zij CNS&Y draaiden alvorens te vertrekken waarna een lage zon recht in ons gezicht scheen bij vertrek. Figuurlijk door alles wat er sowieso te ontdekken viel in die tijd.

The Lovin’Spoonful – Golden Hour of The Lovin’Spoonful


Kees Koomen  25-12-20 – posted by Ron 30-12-20

Other Studio Playlists in 2020:All contributions by this author: