2006: #11: Jeroen Allart

Find out what artists listen to while they work:

Studio playlist 2006: #11: Jeroen Allart

http://www.jeroenallart.nl/

Inzending #11 komt van Jeroen Allart.
Deze schilder woont/werkt in Rotterdam. Naast schilderijen en grafiek richt hij zijn tomeloze enthousiasme ook op het internet dmv een weblog, maakt hij video’s en muziek en organiseerd hij evenementen.
www.jeroenallart.nl
allemaalkunst.nl/ (weblog)
Allart grijpt mijn uitnodiging tot het inzenden van een 2006 eindejaarslijst aan voor een lading schaamteloze zelfpromotie. Bovendien lapt hij de weinige spelregels die er dan zijn nogal aan zijn laars.
Maar inderdaad jeroenski, ik had het kunnen weten!

BESTE ron!
wat leuk, ik doe uiteraard heel graag mee! hier m’n lijstje:
mp3spar
#1: S.P.A.R. (titel onbekend) 2006
allemaalkunst.nl/spar zeer uitgebalanceerde jazz waarin S.P.A.R. slaagt om jazz weer naar de oorsprong terug te gaan. uitmuntende improvisatie met hier en daar sublieme momenten die onvergetelijk in het muzikale brein blijven hangen. het debuut cd bevat helaas maar twee nummers, dus dit belooft wat voor 2007! uitgegeven door: www.one-more-time.nl

#2: BOB – HH
2006
bob heb ik ontmoet tijdens het moleculaire geluids festival in rotterdam. De cd ‘HH’ bevat 22 nummers van de [nog] onbekende componist BOB: one-more-time.nl/bob . BOB vertelde mij dat dit ook de website is waar binnenkort meer op te vinden is. de muziek van BOB is een mengeling van onverklaarde gekte en dwangmatige repeterende frases. op het internet heb ik ook nog meer informatie over deze vreemde muzikant gevonden en wel op ongekendtalend.nl: ongekendtalent.nl/… ?clubid=13183 ook deze cd is uitgegeven door: one-more-time

mp3jeroen_zingt
#3: Hallo Schietbaanlaan

natuurlijk kan ik het niet laten ook iets van mezelf op dit lijstje te zetten. de cd HALLO SCHIETBAANLAAN is LIFE opgenomen in studio 43. one more time is zo vriendelijk geweest de cd te masteren en heeft tevens gezorgd voor een vlotte distributie. wat zal ik zeggen over de muziek? sprankelend, fris, tikje eigenaardig en zeer orgineel! video te zien bij youtube: iets voor onder de kerstboom? te koop bij: one-more-time
Mp3: Hallo Hallo HalloMeer hierzo


#4: Houdoe Eersel – Waar is Jaco?
2006
jeroenallart.nl/2006/afb/_houdoe_eersel2006
zeer veel gedraaide cd zo niet grijs, de cd WAAR IS JACO? van HOUDOE EERSEL, een gelegenheids band van verschillende pluimage. wat vooral opvalt bij de bovenste vier albums is de spontaniteit. een briljante exemplarisch geheel, deze 5 heren van de groep uit EERSEL.

Mp3: China Town


mp3tiktak
#5: TIK TAK deel 2
video (309sec.): www.vrt.be/vrt_master/…_1981
geniale componist LUC SMETS. met olke-bolke animaties waar menigeen nog een puntje aan kan zuigen. geweldige serie! hier spreekt een TIKTAK fan.
Eenvoud was het sleutelwoord voor één van de meest populaire en meest geëxporteerde kinderseries van de BRT : Tik Tak. Doelgroep waren peuters en kleuters van 0 tot 4 jaar. De openbare omroep begon met het uitzenden van de serie op 1 november 1981. De man achter het project was regisseur Mil Lenssens. Die kreeg het idee toen het hem opviel hoe de allerkleinsten geboeid zaten te kijken naar de lotto-trekking. Hij realiseerde zich dat dat de kindjes te jong waren om cijfers en letters te herkennen, maar wel gefascineerd waren door de kleuren en het bewegen van de balletjes en de bijbehorende muziek. De makers werkten tien jaar aan 366 afleveringen, goed voor één aflevering per dag van het jaar (inclusief de schrikkeljaren) In totaal verkocht de toenmalige BRT de serie aan 28 landen in de vijf continenten. meer info.


#6: Bonnie ‘Prince’ Billy – Master and Everyone 2003
7 albums gekocht van bonnie price billy – alias will oldham. waaronder de cd Master and Everyone. rare snuiter, maakt zielige slome muziek, soms chaotisch en druk (vind ik minder mooi). veel te vinden op internet, onder andere: bonnieprincebilly.com (helaas momenteel niks op te zien..) dragcity.com/bands/bonnie 3voor12/motel mozaiek. en op mijn eigen videoBLOG.
mp3cash
#7: Johnny Cash – Heart Of A Legend
graag wil ik afsluiten met mijn held JOHNNY CASH (1932 – 2003). een en ander te vinden op het in 2005 gehouden johnny-cash-fan-club-dag festival. de american records (dit jaar verscheen er weer een bloedmooie cd van thuis opnamens) vind ik mooi, maar eigenlijk ga ik liever voor de oude ‘echte’ johnny cash nummers, het is wellicht te makkelijk om een verzamel cd op deze lijst te plaatsen, maar toch doe ik dat.
www.johnnycash.com
www.johnnycashmusic.com
www.johnnycashonline.com
nl.wikipedia.org/wiki/Johnny_Cash
de enige echte europese johnny cash fanclub zie ook: one-more-time.nl/johnnycashdag/laatstenieuws
www.nl.bol.com..muaps…

ander lijstje te vinden op: allemaalkunst.nl/…/mp3dj
GRAAG GEDAAN!

 
Jeroen Allart 28-11-06 posted by RvdE 12-12-06


Bonnie ‘Prince’ Billy – Master and Everyone


Johnny Cash


Other Studio Playlists in 2006:All contributions by this author: