2006: #12: Pepijn van den Nieuwendijk

Find out what artists listen to while they work:

Studio playlist 2006: #12: Pepijn van den Nieuwendijk

http://www.cirque.nl

#12 is van Pepijn van den Nieuwendijk uit den Haag.
Pepijn maakt schilderijen, illustraties en keramiek.
www.cirque.nl


>> Hoi Ron, Leuk idee hoor! Groet, Pepijn
Dit zijn de CD’s die ik in 2006 heel vaak heb geluisterd:

 
Ignite – Our Darkest Days
2006
www.igniteband.com
Heerlijk ‘vrolijk’ hardcore plaatje met zware teksten. De eerste drie nummers zijn zo heerlijk uptempo, om eens even goed wakker mee te worden ’s-morgens vroeg.
Er staat zowaar een goeie Sunday Bloody Sunday cover op!

Tiamat – A Deeper Kind of Slumber
1997
www.churchoftiamat.com/tiamat
Een al weer wat oudere plaat van deze erg goeie Zweedse band (althans ik geloof dat ze uit Zweden komen). Wel een beetje anders dan ABBA hoor, ze waren vroeger erg Deathmetal, nu nog steeds zwaar melancholiek en duister, maar daar hou ik van, vooral op avonden dat ik wat langer moet doorwerken.
see video for Cold Seed

 


Dr. Dre – 2001

1999
www.dre2001.com
Bent u een echte dokter, Dude?
Gewoon een lekker plaatje.
Met gastoptredens van Snoop en Eminem natuurlijk.

Kaizers Orchestra – Ompa til du Dør

2001
www.kaizers.no
Erg rare, leuke, vreemde muziek, ik versta er niets van omdat ik geen Noors ken. Jawel, weer een Scandinavische band, ik heb wel iets met die landen. Een goede vriend nam deze afgelopen zomer mee voor mij uit Noorwegen.
Prachtige bandnaam overigens.

Mp3: Bak et Halleluja


mp3tomwaits
Tom Waits – Orphans
2006
Deze heb ik vorige week gekocht, en nu al heel veel geluisterd. 3 CD’s in een prachtige verpakking, een Limited Edition. Ik ben al lang een groot liefhebber van Waits, ik hou erg van de rauwe maar toch ook wel erg theatrale sfeer in zijn werk.
en.wikipedia.org/wiki/Tom_Waits
tomwaits.radicalwacko.com

Pepijn van den Nieuwendijk 29-11-06 posted by RvdE 12-12-06


Ignite – Our Darkest Days


Tiamat – Cold Seed


Dr. Dre – 2001


Kaizers Orchestra – Ompa til du Dør


Tom Waits – Orphans


Other Studio Playlists in 2006:



All contributions by this author: