2006: #35: Hinke Schreuders

Find out what artists listen to while they work:

Studio playlist 2006: #35: Hinke Schreuders

http://www.sudsandsoda.com

Lijst#35 van Hinke Schreuders uit Amsterdam. Ze maakt objecten in textiel en voert het kunstweblog Notes On Art
sudsandsoda.com/work
sudsandsoda.com/notesonart

Mijn lijstje voor 2006 – ik luister vooral veel losse nummers en geen volledige cd’s, maar deze vier albums waren favoriet dit jaar:
(En ha, onverwacht zomaar ook nog een toelichting getypt)

 

mp3deus
Deus – Pocket Revolution
2005
Deus is al sinds jaar en dag favoriet – zelfs naamgever van suds and soda – en ook hun nieuwe album weer perfect, van zacht tot hard en van eenvoudig tot gelaagd en dat vaak binnen één nummer. De muziek en de teksten van Deus zijn als een oceaan waarin je meegevoerd wordt door stemmingen en sferen, en lekker ding Tom Barman heeft een prachtige stem.
www.deus.be


Bright Eyes – I’m wide Awake, it’s Morning
2005
Bright Eyes, nog niet zo lang maar toch ook behorend tot de grote favorieten. Zanger Conor Oberst schreef al op jonge leeftijd zijn eigen nummers vol levenswijze teksten met een goed citaat voor elk moment. Soms wat over the top maar altijd rauw en vanuit het hart. De nieuwe cd is wat aangepaster maar zeker zoals Tom Barman het noemt ‘een betrouwbare cd’ die je bij elke stemming kunt opzetten zonder een nummer te hoeven skippen.
www.thisisbrighteyes.com

 

El Pino and the Volunteers – Molten City
2006
El Pino and the Volunteers, pas per toeval ontdekt in Paradiso tijdens een concert van Johan (gaap) waar ze als voorprogramma optraden. Toen niet zo opvallend maar later bleek dat mooie nummer dat ik steeds op Kink Fm hoorde van hen te zijn. Prachtig melancholisch en rustgevend.
elpinoandthevolunteers.com
www.myspace.com/elpinoandthevolunteers

Spinvis – Dagen van Gras, Dagen van Stro
2005
Spinvis, al stonden er op zijn eerste cd een aantal juweeltjes (Mike Clark) is deze als geheel veel compacter en consistenter. Hier en daar hoorde ik klachten over zijn kitscherige teksten maar wie zich er aan overgeeft kan heerlijk zwelgen in Nederlandstalige melancholie.

www.spinvis.nl

 

Groet, Hinke
 
Hinke Schreuders 29-11-06 posted by RvdE 30-01-07


Deus – Pocket Revolution


Bright Eyes – At The Bottom Of Everything


El Pino and the Volunteers – Molten City


Spinvis – Dagen van Gras, Dagen van Stro


Other Studio Playlists in 2006:All contributions by this author: