2009 # 11: Kees Koomen

Find out what artists listen to while they work:

Studio Playlist 2009 #11: Kees Koomen

http://www.keeskoomen.nl/
http://blogger.xs4all.nl/chmkoome/

Hi Ron, bij deze de lijst.
Ook niet veel nieuws, wel recent wat direct grijsgedraaid is:
Arctic Monkeys – Humbug Na fantastische optredens in o.a. Glastonbury (live te volgen op de BBC) definitief Engelands hoop naast wat zangeressen waarvan we maar af moeten wachten of ze het houden.
Joni Mitchell – Hits Vroeger veel Joni Mitchell gedraaid en toen ik Urge for Goïng bij een vriend terug hoorde heb ik de CD meteen geript en daarna veel gedraaid bij diverse bezigheden.
Antony and the Johnsons – The Crying Light Toch wel een hele mooie plaat,vooral als je achter de computer zit. Het concert met het Metropole-orkest was ongelofelijk: als je dat grote lijf in die transparante jurk in tegenlicht zag bewegen zou je niet geloven dat er zo’n stem uit kan komen. Deze clip zag ik toen de plaat net uit was, meteen verkocht!
Tom Waits – Glitter and Doom Live Net uit en nu al een hit hier in huis. Ik houd al van Waits sinds Closing Time en de raps op Nighthawks at the Diner. Ik had niet verwacht dat hij het zo lang zou volhouden en zeker niet zò!
Fleet Foxes – Fleet Foxes Ben ik steeds vaker gaan draaien. Het doet denken aan allerlei zestiger jaren muziek, maar er zitten dan weer zoveel rare dingen in dat ik het toch ook wel weer bij het heden vind passen.
Steve Winwood – Classic Steve Winwood Dit was wel een held van mijn muzikale verleden. Die stem was in de Spencer Davis group al niet te geloven, maar wat hij met Traffic deed vond ik prachtig. Deze CD kwam ik plotseling tegen en ik heb ‘m heel veel gedraaid. Kortgeleden zag ik bij de BBC een reünieconcert van Winwood en Eric Clapton die samen Blind Faith waren begonnen: daar vond ik destijds niet veel aan. In dit concert echter werkte het opeens wel goed.
Kyteman – The Hermit Sessions Beste plaat van het jaar voor mij. Ik heb de band op video een aantal maal bekeken en live was het volgens mij nog veel beter. Ik heb nog naast Colin gestaan om Freddie Freeloader van Miles te spelen toen hij nog op het KC zat en toen was hij al weergaloos, bezig met spannende nieuwe dingen hoorde ik.
The Red Hot Chili peppers – Stadium Arcadium Deze plaat heeft mijn zoon (11) bij een vriendje geript en hij draait hem heel erg veel. Ik ook , want er staan fantastische nummers op en ik ben weg van het gitaarspel van John Frusciante. In het nummer Stadium Arcadium speelt hij een gespogen Peter Green-solo en hij doet ook een verdienstelijke Jimi Hendrikx.
Marianne Faithfull – Easy Come Easy Go Een plaat met covers van oa Steve Winwood, Randy Newman, Smokey Robinson, Morrissey en nog wat traditionals. Er wordt door heel wat bekende mensen aan meegewerkt, Antony, Rufus en Martha Wainwright, Nick Cave ed. En ondanks dat toch geslaagd, draai ik graag tijdens het werken.


Arctic Monkeys – Humbug


Joni Mitchell – Hits


Antony and the Johnsons – The Crying Light

http://www.youtube.com/watch?v=rXwAEV5AQRM


Tom Waits – Glitter and Doom Live

http://www.youtube.com/watch?v=tTolREI7UV4&list=PL51330ADF9B113B30


Fleet Foxes – Fleet Foxes


Steve Winwood – Classic Steve Winwood


Kyteman – The Hermit Sessions


The Red Hot Chili peppers – Stadium Arcadium


Marianne Faithfull – Easy Come Easy Go


OK, weer een beetje retro, maar dat is wat het is dit jaar. Goede dagen met familie ron,

Hartelijke groet,
Kees
Other Studio Playlists in 2009:All contributions by this author: