2009 # 7: Rob Verf

Find out what artists listen to while they work:

Studio Playlist 2009 #7: Rob Verf

1 Mozart: Requiem
2 Cramps: Of the bone
3 Dave Phillips and The Hot Rod Gang: Wild Youth
(enkele nummers)
4 Thee Mighty Caesars: Caesar’s Pleasure
5 The Stooges: Fun House
6 Beethoven: Piano Sonates
7 Chopin: Mazurkas
8 Holst: The Planets
9 Jerry Lee Lewis: Killer Hits !
(enkele nummers)
10 Iggy Pop: Lust for live
(enkele nummers)
11 Marilyn Manson: Smells like children
(enkele nummers)
12 Rave the city: The dark raver
(1 tot 3 nummers)
13 Verdi: Requiem
14 Grieg: Peer Gynt, op.23
15 Grieg: Lyric Pieces
16 Beethoven: Symphony No.9


Beste Ron, hierbij stuur ik je een lijstje met CD’s waar ik in mijn studio naar luister. Voor enkele losse nummers die ik je al had door gegeven zou ik niet weten op welke CD ze te vinden zijn. Ik zoek deze altijd via de computer op en begin dan ‘een ketting reaktie’ van muziek of film trailers. Bij deze nog wat informatie. Ik reis veel op en neer tussen landen en plaatsen. Daardoor varieert de omgeving waar ik werk van uiterlijk. Meestal werk ik in de stilte van mijn omgeving. Het fijnst vind ik het wanneer het helemaal stil is. Op deze manier gaat alle energie naar mijn werk, zonder dat iets er van verloren gaat door afleiding. Ik heb dan het gevoel of de tijd stil staat en er alleen nog mijn energie aanwezig is. Het kunstwerk waar ik mee bezig ben is als vliegpapier waar het aan blijft kleven. In New York werkte ik ook in stilte en vond het fijn voor- en na het betreden van het ateliercomplex te verdrinken in de geluiden en beelden van de stad (als een droge spons dat water opzuigt). In Colonia, Uruguay werkte ik meestal in de schaduw onder een grote, lage palmboom, met het geluid van insekten en tropische vogels om mij heen. Omdat het te warm is om binnen te zijn en ik dicht bij het strand kan zijn.
Het is dus niet dat er stampende of luide muziek aan staat waar ik in verdrink. Bij het tekenen staat er echter wel muziek aan (zie lijst). Op het moment werk ik in drie ateliers. 1 Buenos Aires, Argentinie. Waar mijn meeste werk staat. 2 Lujan (nabij een kleine plaats op het platte land. Zo een 100 km vanaf Buenos Aires), waar het gekwetter van de parkieten in de bomen mijn muziek is. 3 Austin, V.S., waar ik naast mijn atelier ook in een grafisch atelier werk voor het maken van mijn prints.


The Cramps – Off the Bone


Thee Mighty Caesars: Caesar’s Pleasure


The Stooges: Fun House

 Hierbij enkele afbeeldingen.
1 Atelier Congresso, Buenos Aires, Argentinie
2 Atelier San Telmo, Buenos Aires, Argentinie
3 Atelier San Telmo, Buenos Aires, Argentinie
Ik hoop dat de informatie genoeg is voor je. Veel succes met het projekt. Merry X-mas en een fantastisch 2010.
Abrazo, Rob Verf.
Other Studio Playlists in 2009:All contributions by this author: