2010 #23 : Kees Koomen

Find out what artists listen to while they work:

Studio Playlist 2010 #23: Kees Koomen

http://www.keeskoomen.nl
http://blogger.xs4all.nl/chmkoome/

Wake up – John Legend & the Roots
Fairport Convention – 1e vijf CD’s
Anthony and the Johnsons – Swan light
Damien Rice – Lost Songs
Adele – 19
Jefferson Airplane – Surrealistic Pillow
John Cage – 4’.33”
Kanye West – 808’s and Heartbreak
Massive Attack – Heligoland
Gorrilaz – Plastic Beach

Wake up – John Legend & the Roots
Nog maar net uit, maar fantastische plaat met echo’s van Marvin Gaye en verfrissend geëngageerde teksten. Als Legend niet schmiert is hij een fantastische zanger en de band is groots!


Fairport Convention – 1e vijf CD’s
Vroeger veel gehoord op kamers van vrienden en vriendinnen, maar nooit gekocht tot ik dit jaar dit setje kreeg. Heel veel gedraaid inmiddels met een voorkeur voor “What We Did on our Holidays”


Anthony and the Johnsons – Swan light
Ik vind het een heel mooie plaat ondanks allerlei gemuts over overgevoeligheid ed


Damien Rice – Lost Songs
Leftovers van Damien Rice met live opnamen en studio sessies. Prachtige akoestische uitvoering van “Creep” van de Radioheads en nog veel meer goodies.


Adele – 19
Hoorde ik steeds op de radio, op een bepaald moment vond ik het goed en blijken meer nummers die ik goed vind van haar te zijn en nu draai ik het regelmatig. Ik zet er de nieuwe single bij anticiperend op de nieuwe CD die in januari uit komt:


Jefferson Airplane – Surrealistic Pillow
Weer terug na het zien van het zien van de fantastische film “A Serious Man” van the Coen Brothers waarin deze plaat figureert.

http://www.youtube.com/watch?v=vfnCSoAIAOE


John Cage – 4’.33”
Deze staat voor de muziek van mijn eigen gedachten waarnaar ik toch het meest luister als ik aan het werk ben. Ik vond overigens Reinbert de Leeuw in De wereld draait door briljant. Je waardeert het stuk des te meer als je het stuk meemaakt in de juiste context.


Kanye West – 808’s and Heartbreak
Ik kan er niets aan doen, maar sommige liedjes blijven in mijn hoofd hangen en loop ik regelmatig te fluiten tijdens het werk, ik vind de plaat steeds beter.


Massive Attack – Heligoland
Oude favoriet terug met een heel goede plaat waarin ik n.b. echo’s van Soft Machine (Martina Topley Bird zingt als een dochter van Robert wyatt) en andere Britse Avant Garde popmuzikanten bespeur.


Gorrilaz – Plastic Beach
En nu we het toch over Damon Albarn hebben: deze vind ik ook heel stimulerend tijdens het schilderen met van alles en nog wat. Skip the design shit, het gaat om de muziek!

Other Studio Playlists in 2010:All contributions by this author: