2006: #42: Kees Koomen

Find out what artists listen to while they work:

Studio playlist 2006: #42: Kees Koomen

http://www.keeskoomen.nl

Lijst #42 is van Kees Koomen uit den Haag. Kees maakt schilderijen en tekeningen.
www.keeskoomen.nl
blogger.xs4all.nl/chmkoome

 
Ha Ron, Bij deze dan lik op stuk! Ik ben er steeds tussen de bedrijven door mee bezig geweest, wilde ook een stream maken, maar leverde problemen op en veel waarschuwingen over rechten. Nu krijg je mijn schetsvel, als je hier wat mee kan? Ik luister veel naar Fun X Den Haag, die hebben wel veel wat ik leuk vindt. Daartussen veel compilatiecassettes en cd’s die hierbij staan. Het is toch heel divers geworden, kijk maar wat je er mee doet.
Studio playlist 2006 Kees Koomen:

The Monterey pop-festival 1967 vol.1
1967(1997)
Speel ik regelmatig als ik aan het werk ben, zitten veel oude hits tussen met hoogtepunten van The Who, Buffalo springfield en mijn all-time favorite The Gratefull Dead! (dead-stream) (buy@amazon)
Wyclef Jean – The Carnival
1997
ontdekt in Jerusalem bij Tower-records toen ie nog niet eens uit was in Nederland, meteen voor schut gegaan. Daar kan ik aardig met mee blèrren als ik bezig ben spijkertjes in mijn spieraam te poten.
www.myspace.com/wyclefjean
www.wyclef.com/

mp3jerrygonzalez
Jerry Gonzalez and the Fort Apache Band – The river is Deep
1982
Fantastische muziek, een chaotische ritmesectie die toch de vinger aan de pols weet te houden en goede repertoire keuze uit jazz-standards en Latin hits!
(link)

Aisha Kandisha’s Jarring Effects – El Buya
1990
Arabische muziek met een diepe (Bill Lasswell) bas
(label)
Thelonious Monk quartet with John Coltrane – Live at Carnegie Hall
1957
Ik luister veel Jazz en deze samenwerking is wel de top, Coltrane doet hier wel heel mooie dingen! (mp3 link)

mp3charlesives
Charles Ives: 5 sonatas for violin and piano – Heleen Hulst viool en Gerard Bouwhuis piano
2001
Goede muziek om bij te werken.
www.hulstbouwhuis.cjb.net
en.wikipedia.org/wiki/Charles_Ives

Tim Buckley – Dream letter Live in London 1968
Kon ik in het begin van het jaar voor heel weinig kopen van iemand in mijn omgeving, ik heb alles van Tim in vinyl en kende deze CD niet. Ooit heb ik hem in zijn nadagen op een Festival in Hilversum gezien en dat intrigeerde me. Toen een medestudent zijn tweede lp bleek te hebben was ik verkocht, een aantal nummers van deze lp staan op deze live opname. De link is van een ander concert maar geeft de sfeer weer
Mp3: Strange
www.timbuckley.com

Funkadelic – One Nation under a Groove
1978
De beste muziek om bij te schilderen, geldt overigens ook voor alle afsplitsingen als Parliament, Bootsy’s Rubber Band, The Brides of Dr. Funkenstein en ga zo maar door!
stream
Paquito d’Rivera – Why not
1984
Samba for Carmen, party music par excellence! Wat Paquito met zijn klarinet doet horen we niet vaak in deze contreien, ik heb het op diverse compilatietapes staan die ik regelmatig op mijn atelier draai.
www.paquitodrivera.com (Mp3)
Ornette Coleman – Something Else!
1958
Met Don Cherry, waanzinnig energieke muziek.(link)
en.wikipedia.org/wiki/Ornette_Coleman
mp3softmashine
Soft machine – Jet Propelled Photographs
1967
Met David Aellen, die later met Gong de hemel boven Europa onveilig zou maken samen met Steve Hillage, ook een favoriet overigens. Ik heb ze nog niet op MP3, anders zou ik die zeker ook regelmatig draaien!
link) en.wikipedia.org/wiki/Soft_Machine

Jeff Buckley – Grace
1994
(link) www.jeffbuckley.com

 

Spinvis – Dagen van gras, dagen van stro
2005
Al is het alleen maar om de prachtige overgave waarmee de celliste tweede stem zingt in het prachtlied “Aan de oevers van de tijd”. Daarvoor moet je dan eigenlijk ook de video zien en daar kijk ik niet naar tijdens het tekenen, dan zie ik het in mijn geestesoog! U kunt het zien op het concert in Paradiso op 21 januari in Paradiso, wat staat bij Fab-channel. Het is min of meer gelijk aan wat ik in Nighttown zag afgelopen jaar.
www.fabchannel.com
Steve Reich – Music for 18 Musicians / Ensemble Modern
1998
Na een ballet van Anna Teresa de Keersmaker (Rain) voor altijd Hooked. Op de academie draaiden we al veel minimalisten en ik draai het tijdens het werk nog steeds graag.

Mp3: SectionVIII
Radio Tarifa – Fiebre
2003
Multi-culti Musicologen die zelfs Walther von der Vogelweide op muziek hebben gezet in hun eerste studio-project. Dit is de eerste live-cd die dan ook meteen hun muziek echt tot leven brengt
www.myspace.com/radiotarifaworldcircuit
www.worldcircuit.co.uk/#Radio_Tarifa::Fiebre
Hartelijke groeten,
Kees
 
Kees Koomen 29-01-07 posted by RvdE 09-02-07


The Monterey pop-festival 1967 vol.1


Wyclef Jean – The Carnival


Jerry Gonzalez and the Fort Apache Band – The river is Deep


Aisha Kandisha’s Jarring Effects – El Buya


Thelonious Monk quartet with John Coltrane – Live at Carnegie Hall


Tim Buckley – Dream letter Live in London 1968


Funkadelic – One Nation under a Groove


Paquito d’Rivera – Why not


Ornette Coleman – Something Else!


Soft machine – Jet Propelled Photographs


Jeff Buckley – Grace


Spinvis – Dagen van gras, dagen van stro


Steve Reich – Music for 18 Musicians / Ensemble Modern


Radio Tarifa – Fiebre


Other Studio Playlists in 2006:All contributions by this author: